یک سوم باغ‌های سمیرم به دلیل خشکسالی رها شده‌ است

نماینده باغداران سمیرم از رها شدن حدود

یک سوم باغ‌های این شهرستان به دلیل کم‌آبی

خبر داد و گفت: امسال بسیاری از باغداران ناچار

شدند بخشی از باغ خود را رها کنند تا حداقل بخش

دیگری را زنده نگه دارند.

باغ های سمیرم

احمد قربانی افزود: شهرستان سمیرم با وجود اینکه به «سرزمین هزار چشمه» شهرت دارد و زمستان‌ها دارای آب روان است اما در تابستان با کمبود شدید آب مواجه می‌شود و این در حالی است که می‌توان با مدیریت صحیح آب‌های سطحی، مانع خروج آن از منطقه شد.

وی گفت: یکی از مهم‌ترین راهکارها، مهار روان آب‌ها با استفاده از سد یا بندهای آبخیزداری است که وظیفه ساخت آن‌ها با دولت است.

این باغدار سمیرمی خواستار حمایت فوری دولت در احداث استخرهای ذخیره آب و اجرای پروژه‌های نیمه تمام آبی در منطقه شد و هشدار داد: اگر همین وضعیت ادامه یابد، امنیت معیشتی باغداران به شدت تهدید خواهد شد.

قربانی اضافه کرد: استخرهای ذخیره آب کشاورزان باید توسعه پیدا کند و دولت در این زمینه حمایت مالی داشته باشد، همچنین با بهره برداری از پروژه‌های آبی مانند سد شهید، سد دُهان، ایستگاه پمپاژ و…، بخش بزرگی از بحران کشاورزی سمیرم کاهش خواهد یافت.

وی تصریح کرد: اگر منابع موجود به درستی مدیریت شود حتی در صورت عدم بارش به مدت سه سال نیز می‌توان شرایط کشاورزی را در سمیرم حفظ کرد. ولی اکنون وضعیت به‌گونه‌ای است که کشاورزان باغی را رها می‌کنند تا شاید بتوانند باغ دیگری را سرپا نگه دارند؛ چون نه آبی هست و نه حمایتی.

نماینده باغداران سمیرم درباره خسارات سنگین سرمازدگی گفت: در زمستان امسال، اکثر مناطق شهرستان از جمله «وردشت» در چند مرحله دچار سرمازدگی شدند که صندوق بیمه کشاورزی باید جبران این خسارات را در دستور کار قرار دهد.

قربانی خواستار امهال و تمدید وام‌های کشاورزان شد و گفت: اکنون کشاورز حتی اگر درآمدی نداشته باشد، باید هزینه‌هایی برای هرس، شخم زنی و نگهداری باغ را انجام دهد و با این وضع درآمد منفی، بانک‌ها هم باید برای پرداخت وام و تمدید بدهی‌ها همراهی کنند.

وی ادامه داد: متاسفانه در حال حاضر بانک‌ها بر اساس میانگین درآمدی عمل می‌کنند که با واقعیت امروز همخوانی ندارد.

نماینده باغداران سمیرم با انتقاد از نبود مدیریت در بازار محصولات کشاورزی گفت:

قیمت سیب گلاب در باغ کیلویی ۲۰۰ هزار ریال هم خریدار ندارد اما در بازار به دست مصرف‌کننده با قیمت ۶۰۰ تا ۸۰۰ هزار ریال می‌رسد یعنی متاسفانه دلال سود اصلی را می‌برد و باید نظارت دقیق تری بر نظام توزیع و قیمت‌گذاری اعمال شود.

وی در پایان خواستار ورود جدی دولت به مباحث بحران آب، خسارات سرمازدگی و تامین سرمایه در گردش کشاورزان شد و هشدار داد: در غیر این صورت بسیاری از باغ‌ها و مزارع دیگر سمیرم نیز از چرخه تولید خارج خواهند شد./ ایرنا

 

 

درباره ی روزنامه اطلاعات اصفهان

سلام دوست مهربان ، ما آماده دریافت نظرات و راهنمایی های شما در مورد وب سایت روزنامه اطلاعات در اصفهان هستیم. روزنامه اطلاعات در خدمت مردم.

مطلب پیشنهادی

سقوط هواپیما

جنایتی که از حافظه تاریخی ملت ایران محو نمی شود

تیر ماه هر سال گویای بخشی از جنایات نابخشودنی آمریکای جنایتکار است که هرگز از …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *