عرضه نهاده های دامی از امروز

راه اندازی۵۰۰۰ « روستا بازار»

وزیر جهاد کشاورزی از ادامه عرضه نهاده های

دامی از امروز به قیمت مصوب قبل و همچنین

برنامه‌ریزی‌ برای راه اندازی ۵۰۰۰روستا بازار در

سراسر کشور به منظور حذف واسطه ها در

چرخه عرضه محصولات کشاورزی به مردم خبر

داد.

غلامرضا نوری قزلجه در جلسه با نمایندگان صنف کشاورزان استان اصفهان در استانداری افزود:

اختلاف قیمت محصولات کشاورزی از مزرعه تا عرضه قابل‌قبول نیست چون این شرایط موجب ضرر تولیدکننده می‌شود و مصرف‌کننده هم مجبور است آن ها را باقیمت بالایی خریداری کند.

وی ادامه داد: برای حل این مشکل، به تشکل‌هایی مانند تعاونی‌های روستایی‌ این امکان و فرصت داده شده است تا محصولات کشاورزی را با کمترین واسطه به دست مردم برسانند که این کار به نفع ۲ طرف است؛

همچنین با هماهنگی وزارت کشور قرار شده است شهرداری‌ها مکان‌هایی را در میادین میوه و تره‌بار در اختیار این تشکل‌ها قرار دهند.

وزیر کشاورزی با بیان این که سازمان تعاون روستایی موظف شده است «روستا بازار» راه‌اندازی کند که دراین‌ باره ۵۰۰۰روستا بازار در سراسر کشور برنامه‌ریزی‌شده است، افزود:

طی ۲ماه گذشته ۶۴روستا بازار در کشور افتتاح شده است و سایر تشکل‌ها هم می‌توانند محصولات خود را به‌ طور مستقیم در این بازارها عرضه کنند.

تامین نهاده های دامی با ارز ترجیحی نوری قزلجه از ادامه عرضه نهاده های دامی از امروز به قیمت مصوب قبل از طریق سامانه «بازارگاه» خبر داد و گفت:

تامین نهاده های دامی حداقل تا پایان امسال با ارز ترجیحی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان کماکان ادامه خواهد داشت. وی افزود:

ابهام در واردات نهاده های دامی با ارز ترکیبی و نامشخص بودن قیمت ها، عرضه آن ها را برای چند روز متوقف کرد.

وزیر جهاد کشاورزی در ادامه افزود: این روزها بخش کشاورزی با هجمه‌های زیادی مواجه است به‌نحوی‌که پدیده فرونشست زمین، معضل انتشار ریزگردها و مساله کمبود آب آشامیدنی را به این بخش نسبت می‌دهند ؛

در چنین شرایطی لازم است با اتحاد، انسجام و استدلال منطقی از حقوق بخش کشاورزی و جایگاه آن در تامین امنیت غذایی دفاع کنیم.

نوری قزلجه گفت: برخی‌ها اعتقاد دارند به جای فشارآوردن به منابع آب و بخش کشاورزی بهتر است تمامی نیازهای غذایی کشور را از طریق واردات تامین کنیم اما واقعیت این است که در جهان فراوانی غذایی وجود ندارد که بتوان به‌راحتی بر واردات تکیه کرد؛ ضمن این که افزایش تقاضا در بازارهای جهانی افزایش قیمت‌ها را در پی دارد اما بنا داریم واردات گندم را آزاد کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی با طرح این سئوال که آیا بارگذاری‌ها صنعتی و جمعیتی را بخش کشاورزی انجام داده است؟ گفت:

به جای اصلاح شیوه مصرف آب، فقط بخش کشاورزی مقصر وضع کم‌آبی معرفی می‌شود درحالی‌که آب در ابتدا متعلق به بخش کشاورزی بود و بعدها دیگر بخش‌ها در آن سهیم شدند و اکنون همان‌ها می‌گویند بخش کشاورزی بیشترین آب را مصرف می کند.

بهره وری پایین آب در بخش کشاورزی نوری قزلجه بهره وری آب در بخش کشاورزی را پایین دانست و افزود:

اکنون به‌ازای مصرف هر مترمکعب آب فقط ۱.۴کیلوگرم محصول کشاورزی تولید می‌شود که رقم بسیار پایینی است ،بر همین اساس همه باید در افزایش بهره‌وری آب در این بخش تلاش کنیم تا با کمترین مصرف آب، بیشترین محصول تولید شود. وی با بیان این که جهاد کشاورزی در بهره‌وری پایین آب در بخش کشاورزی مقصر بوده است ادامه داد:

مصرف بهینه آب در این بخش راهکار و روش‌های مشخصی دارد اما تحقق آن نیازمند زمان است ولی این که امروز به دلیل مشکل کم‌آبی بخش کشاورزی را مورد انتقاد و سرزنش قرار دهند درست نیست.

وزیر جهاد کشاورزی همچنین گفت: ایران در پرورش دام سنگین به یکی از ۵ کشور برتر جهان تبدیل شده است و شیر تولیدی آن توسط شرکت‌های معتبر بین‌المللی استفاده می‌شود و برنامه‌ریزی برای افزایش کیفیت دام سبک هم در دستور کار قرار دارد تا وابستگی به واردات گوشت کاهش یابد.

نوری تاکید کرد: امروز حدود ۲۰درصد گوشت مورد نیاز کشور را وارد می‌کنیم، اما این واردات دردسرهای فراوانی برای تولیدکنندگان داخلی، نیروهای اداری و منابع ملی ایجاد کرده است.

وی بدون اشاره به بحران آب و خشکسالی ادامه داد: امنیت غذایی تعطیل شدنی نیست و ما مصمم هستیم ایران را به قطب غذایی منطقه تبدیل کنیم.

مدیریت بحران درجنگ ۱۲ روزه وزیر جهاد کشاورزی همچنین در نشست با فعالان عرصه کشاورزی در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اشاره به تجاوز اخیر رژیم صهیونی به خاک کشورمان، گفت:

یکی از اصلی‌ترین حوزه‌های مورد هدف دشمن در جنگ تحمیلی اخیر امنیت غذایی کشور بود که با تلاش مجموعه‌های دولتی و همراهی مردم، به خوبی مدیریت شد.

وی ادامه داد: به رغم جابه جایی‌های جمعیتی چند میلیونی و افزایش سفرها، کشور طی این بحران با کمبود مواد غذایی و کالاهای اساسی مواجه نشد و با انجام به موقع تنظیمات بازار ، صف‌های طولانی و فروشگاه‌های خالی که دشمن به دنبال ایجاد آن بود، محقق نشد که از استانداران، تولیدکنندگان بخش کشاورزی، کشاورزان، دامداران و مرغداران که در این زمینه فعالیت داشتند، تقدیر می‌کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: این موفقیت نمادی از همبستگی ملی و مدیریت یکپارچه بود و انتظار می‌رود این روحیه همکاری برای حل سایر چالش‌های کشور هم تداوم یابد.

وی یادآور شد: ایران در پرورش دام سنگین به یکی از ۵ کشور برتر جهان بدل شده است و شیرهای تولیدی آن توسط شرکت‌های معتبر بین‌المللی استفاده می‌شود که برنامه‌ریزی برای افزایش کیفیت دام سبک هم در دستور کار قرار دارد تا وابستگی به واردات گوشت کاهش یابد.

نوری همچنین با اشاره به تاثیر خشکسالی بر تامین گندم افزود: امسال به دلیل خشکسالی، نیاز به واردات یک تا ۲میلیون تن گندم افزایش یافته است که همین تقاضا چالش های خاص خود در واردات، تدارکات و لجستیک را دارد.

وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: تولید داخلی نه فقط یک ضرورت اقتصادی، بلکه یک تکلیف ملی است و مشاوران امنیتی آمریکا هم اعتراف کرده‌اند که کشوری که امنیت غذایی نداشته باشد، در عرصه جهانی حرفی برای گفتن ندارد.

نوری سپس با اشاره به بحران آب در اصفهان گفت: راه نجات، دانش‌بنیان کردن کشاورزی است و گلخانه‌ها با تکنولوژی های پیشرفته ( های تک) نمونه‌ای از موفقیت‌های این حوزه هستند که سرمایه را در کمتر از ۳ سال باز می‌گردانند.

وی از سرمایه‌گذاران خواست تا به بخش کشاورزی به‌ویژه در حوزه فناوری اعتماد کنند و افزود: امروز کشاورزی دانش‌بنیان سودآور است و ما از محققان، فرهیختگان و کشاورزان پیشرو در اصفهان انتظار داریم راهکارهای نوین برای مصرف بهینه آب ارائه دهند.

وزیر جهاد کشاورزی با رد شایعات درباره مقرون به‌صرفه بودن واردات، گفت: دنیا با کمبود غذا مواجه است و جنگ اوکراین ثابت کرد که نمی‌توان به بازارهای جهانی تکیه کرد و ما باید با افزایش بهره‌وری و کاهش مصرف آب، از تولید داخلی دفاع کنیم.

وی ابراز امیدواری کرد با همکاری همه جانبه، ایران به خودکفایی پایدار در امنیت غذایی دست یابد.

اصفهان – خبرنگار اطلاعات – محمدرضا کلاهدوزان

درباره ی روزنامه اطلاعات اصفهان

سلام دوست مهربان ، ما آماده دریافت نظرات و راهنمایی های شما در مورد وب سایت روزنامه اطلاعات در اصفهان هستیم. روزنامه اطلاعات در خدمت مردم.

مطلب پیشنهادی

شهرک علمی تحقیقاتی

شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان از بی‌ثباتی مدیریتی رنج می‌برد

اعضای هیات مدیره انجمن شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور استان، بی‌ثباتی مدیریتی را مهم‌ترین چالش شهرک …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *