این شهر نامزد ((پایتخت کتاب )) ایران شد

بهشهر از استان مازندران، لاهیجان از استان

گیلان، شاهین‌شهر و میمه از استان اصفهان،

قزوین از استان قزوین، ارومیه از استان

آذربایجان غربی و اوز از استان فارس به

عنوان «شهرهای دوست‌دار کتاب» و نامزد

«پایتخت کتاب» انتخاب شده اند.

کتاب2

اطلاعات نوشت: مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی گفت: ارومیه به عنوان نامزد «پایتخت کتاب» معرفی شد.

علیرضا نوروزی با بیان این که در جهت طرح پایتخت کتاب ایران، ۲۹ برنامه اجرا و ۳۹ طرح هم برای امسال پیشنهاد شده است،به تشریح برنامه‌های اجرا شده پرداخت و اظهار داشت: کارگاه داستان‌نویسی برای کتابداران و کارگاه قصه‌گویی برای دانشجویان دانشگاه آفاق از جمله برنامه‌هایی است که با حضور مصطفی رحماندوست برگزار شد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی با اشاره به اهمیت ترویج فرهنگ کتابخوانی در مناطق کم‌برخوردار، تاکید کرد: در شاهرخ‌آباد یکی از مناطق کم برخوردار ارومیه فردی با تحصیلات پنجم ابتدایی در مغازه ۲۰متری خود با دارا بودن بیش از ۸۰۰ جلد کتاب در موضوعات مختلف در کنار شغل اصلی خیاطی، کتاب هم به امانت می‌دهد که با توجه به اهمیت این موضوع مورد تجلیل قرار گرفته است.

وی در ادامه سخنان خود به ایجاد کتابخانه کوچک در اتوبوس بین شهری تبریز- ارومیه اشاره کرد و اجرای طرح خانه دوستدار کتاب با همکاری کتابخانه‌های عمومی استان، جمع‌آوری بهترین طرح خلاقانه کتابخوانی این استان و خلاصه‌نویسی کتاب گویای شنا در باشگاه ورزشی را از دیگر برنامه‌های اجرا شده در طرح پایتخت کتاب ایران برشمرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌غربی همچنین نبود بوستان کتاب و خالی بودن جای کتاب در هایپرمارکت و سوپرمارکت‌های بزرگ را از جمله مشکلات این حوزه دانست شایان ذکر است، بهشهر از استان مازندران، لاهیجان از استان گیلان، شاهین‌شهر و میمه از استان اصفهان، قزوین از استان قزوین، ارومیه از استان آذربایجان غربی و اوز از استان فارس به عنوان «شهرهای دوست‌دار کتاب» و نامزد «پایتخت کتاب» انتخاب شده اند.همچنین شهرهای خوی، سیرجان و سبزوار به عنوان شهرهای «مشتاق کتاب» و شهرهای رابر و فهرج نیز به عنوان شهرهای «زیر چتر کتاب» معرفی شده اند.

معرفی ارومیه به عنوان نامزد «پایتخت کتاب» و خوی به عنوان شهر «زیر چتر کتاب» فرصتی استثنایی برای نمایش ظرفیت‌های غنی فرهنگی و ادبی این شهر و گامی مؤثر در جهت تبدیل آن به قطب کتاب و مطالعه در سطح کشور محسوب می‌شود. آذربایجان غربی با پیشینه‌ای درخشان در حوزه علم و ادب، همواره خاستگاه فرهیختگان، ادیبان و نویسندگان بزرگی بوده است.

نحوه انتخاب پایتخت کتاب

انتخاب پایتخت کتاب ایران هر ساله بر اساس معیارهایی نظیر میزان مشارکت مردم، کیفیت برنامه‌های ترویج کتابخوانی و تأثیرگذاری آن‌ها انجام می شود. معرفی ارومیه به عنوان نامزد «پایتخت کتاب» نه فقط افتخاری بزرگ برای مردم این منطقه است، بلکه فرصتی ارزشمند برای معرفی بیشتر این شهر به عنوان شهری با اصالت فرهنگی و ادبی به شمار می آید.

افزایش همکاری‌ها و مشارکت نهادهای مختلف دولتی و غیردولتی در حوزه کتاب، جذب سرمایه‌های موجود در بخش خصوصی، ترویج غیرمستقیم آینده‌نگری و برنامه‌ریزی در حوزه فرهنگ، تمرکززدایی از برنامه‌های حوزه فرهنگ و تقویت عدالت فرهنگی، ترویج کتابخوانی، حمایت از ایده‌های نو و ابتکاری در حوزه کتاب، طراحی برنامه‌های جذاب و مردم پسند در حوزه کتاب و ارتقای جایگاه مدیران فرهنگی در شهرستان‌ها از اهداف طرح پایتخت کتاب است.در نخستین سال رقابت میان شهرهای ایران برای کسب عنوان پایتخت کتاب، اهواز با مشارکت نهادهای غیردولتی همچون کانون آموزش شهروندی برای توسعه (کاشت) موفق به اخذ این عنوان شد و در سال دوم، نیشابور توانست این عنوان را از آن خود کند.

پایتخت کتاب جهان از سال ۲۰۰۱میلادی به این‌سو هر ساله از سوی سازمان یونسکو به شهری داده می‌شود که در جهت تقویت جایگاه کتاب و خواندن آن کوشش شایانی کرده‌ باشد؛ هدف یونسکو این است تا از این طریق در آن سال به اجرای برنامه‌های فرهنگی مرتبط با کتاب بپردازد و از این راه شوق مطالعه را در مردم ایجاد کند، این انتخاب هیچ جایزه مالی را برای برگزیده آن دربر ندارد بلکه تصدیق بهترین برنامه اختصاص داده‌شده به کتاب و کتابخوانی است.

درباره ی روزنامه اطلاعات اصفهان

سلام دوست مهربان ، ما آماده دریافت نظرات و راهنمایی های شما در مورد وب سایت روزنامه اطلاعات در اصفهان هستیم. روزنامه اطلاعات در خدمت مردم.

مطلب پیشنهادی

پروژه عمرانی

بهره برداری از 60 طرح زیرساختی در اصفهان تا پایان امسال

شهردار اصفهان با بیان این که تا پایان امسال 60 طرح زیرساختی بزرگ در اصفهان …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *