ضرورت اعمال مدیریت یکپارچه بر زاینده رود از سرچشمه تا پایاب

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار اصفهان بر

اعمال مدیریت یکپارچه بر زاینده رود از سرچشمه

تا پایاب تاکید کرد و گفت: در یک مقطع تاریخی و به

اشتباه مدیریت یکپارچه از این رودخانه برداشته شد

و اکنون شاهد خسارت های آن هستیم.

زاینده رود

ایوب درویشی در برنامه رادیویی «نقد و نظر» صدای مرکز اصفهان اظهارداشت: زاینده رود یک موجود طبیعی است و با چنین موجودی نمی توان به طور چند مدیریتی و چندگانه برخورد کرد و باید این رودخانه به طور یکپارچه اداره شود.

وی گفت: زاینده رود شاهرگ حیاتی استان اصفهان و حتی فلات مرکزی ایران بوده و زندگی مردم این منطقه به جریان دائمی آب در این رودخانه وابسته است. درویشی ادامه داد: اصفهان در یک منطقه کم آب و کم بارش قرار دارد و طی چند دهه گذشته میزان بارش ها و به تبع آن، آورد زاینده رود هم کاهش یافته است،اما باید منابع و مصارف حوضه آبریز زاینده رود با هم همخوانی داشته باشد.

 وی با بیان این که عزم جدی مدیریت استان اصفهان در اجرای مصوبات بالادستی نظیر جلوگیری از برداشت های بی رویه و کنترل بارگذاری های جدید بر حوضه آبریز، تامین منابع آب جدید به حوضه زاینده رود برای جریان پایدار آب در این رود است، افزود: طرح آبرسانی از  سد ماندگان از جنوب استان برای تامین آب آشامیدنی مردم اصفهان و همچنین طرح انتقال آب از دریای عمان برای تامین آب بخش صنعت اصفهان با سرمایه گذاری منابع استان در حال اجراست. به گفته درویشی حق آبه، حق کشاورزان است و هیچ کسی آن را انکار نخواهد کرد.

 اجرای قانون؛خواسته کشاورزان

همچنین عضو هیات رئیسه اتاق اصناف کشاورزی شهرستان اصفهان با بیان این که خواسته کشاورزان و صنوف حوضه زاینده رود از دولت فقط اجرای قانون است ، اظهار داشت: اگر ۲۰ درصد قوانین وضع شده و مصوبه های شورای عالی آب در رابطه با حوضه آبریز زاینده رود تاکنون اجرا شده بود آب به  طور دائم در زاینده رود جاری می شد.

حسین محمدرضایی گفت: طبق مصوبه سیزدهمین جلسه شورای عالی آب، مجموع آورد طبیعی زاینده رود و تونل اول کوهرنگ متعلق به حق آبه دار، سهم آبه بر، محیط زیست زاینده رود و تالاب بین المللی گاوخونی  بوده و بر اساس جدول منابع و مصارف وزارت نیرو، حجم آن سالانه یک میلیارد و ۱۰۸ میلیون متر مکعب است اما از این میزان آب فقط حدود ۲ ماه از سال به کشاورزان به عنوان حق آبه داران زاینده رود تخصیص داده می شود و وزارت نیرو بقیه آورد زاینده رود را بدون توجه به مصوبات جلسه شورای عالی آب، تخصیص داده است.

وی  ادامه داد: مجموع آبی که دولت از طریق تونل اول و دوم کوهرنگ، چشمه لنگان و خدنگستان به حوضه زاینده رود انتقال داد ۳۸۴ میلیون متر مکعب در سال است  اما وزارت نیرو، سالانه یک میلیارد و ۹۷۶ میلیون مترمکعب آب از حوضه آبریز زاینده رود را به طور غیر قانونی به بخش های مختلف تخصیص و در واقع حق آبه کشاورزان به غیر داده شده است.

محمدرضایی افزود: متاسفانه به مردم یزد به دروغ گفته می شود آب انتقالی از زاینده رود فقط برای شرب است، درحالی که بر اساس مصوبه ۱۳ آبان ۱۳۷۹ ، ۷۸ میلیون متر مکعب معادل ۲۵۰۰ لیتر در ثانیه آب برای شرب و صنعت از زاینده رود به یزد انتقال داده شده است؛ مقرر شده بود تا افق ۱۴۰۰ آب از زاینده رود به استان یزد منتقل شود اما همچنان آب از زاینده رود که حق آبه کشاورزان اصفهان است به یزد منتقل می شود.

 وی گفت: در ۳ مرداد ۱۳۸۳، ۶۰۰ لیتر بر ثانیه دیگر ،به حجم آب انتقالی از زاینده رود به استان یزد اضافه شد که معادل ۴۵۰ لیتر آن برای مصرف صنعت و ۱۵۰ لیتر دیگر برای شرب است.

 محمدرضایی با بیان این که قرار بود پس از افتتاح تونل سوم کوهرنگ، آب زاینده رود به استان یزد تخصیص داده شود،  افزود: از سال ۱۳۷۸ آب زاینده رود به یزد منتقل می شود و هنوز تونل سوم به بهره برداری نرسیده است و باید کشاورزان اصفهان از این آب که به یزد منتقل می‌شود رضایت داشته باشند.

اصفهان – خبرنگار اطلاعات – محمدرضا کلاهدوزان

انتشار در روزنامه اطلاعات مورخه 1404/01/18 صفحه 4

درباره ی روزنامه اطلاعات اصفهان

سلام دوست مهربان ، ما آماده دریافت نظرات و راهنمایی های شما در مورد وب سایت روزنامه اطلاعات در اصفهان هستیم. روزنامه اطلاعات در خدمت مردم.

مطلب پیشنهادی

شهر هنر

طرح بزرگ «شهر هنر» در اصفهان اجرا می شود

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان گفت: اجرای طرح بزرگ «شهر هنر»، تحول عظیمی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *