احتمال حضور ترامپ در ایران و ملاقات با مقامات کشور

علی شکوری راد فعال سیاسی و تحلیلگر اصلاح طلب گفت: شکوری راد تاکید کرد: شخصا معتقدم احتمال اینکه در ماه‌های آینده شاهد دیدار و گفت‌وگوی مستقیم میان ترامپ و رهبری باشیم از احتمال وقوع جنگ بیشتر است.

علی شکوری راد، فعال سیاسی و تحلیلگر اصلاح‌طلب در گفت وگو با اعتماد درباره احتمال دستیابی ایران و آمریکا به یک توافق گفت: در صحبت‌های مقامات ایرانی به هر دو روی سکه اشاره شده، یعنی هم بر آمادگی ایران برای مقابله نظامی تاکید شده و هم از آمادگی ایران برای رفع نگرانی‌های طرف مقابل. اما برای افرادی که موضوعات را عمیق‌تر تحلیل می‌کنند، نکات امیدوارکننده بسیاری وجود دارد. این بخش‌های امیدوارکننده این است که در این صحنه که در یک طرف آن ترامپ قرار دارد و در طرف دیگر آن آیت‌الله خامنه‌ای، چند گزاره پر رنگ به چشم می‌خورد.

وی افزود: یکی از این گزاره‌ها این است که هیچ کدام از این دو طرف علاقه به جنگ ندارند و در رفتار و گفتارشان نشان داده‌اند که خواهان وقوع جنگ نیستند. آیت‌الله خامنه‌ای گفته‌اند که ایران «مذاکره نمی‌کند، ضمن اینکه جنگ هم نخواهد شد.» این اظهارات رهبری، این نقطه امید را ایجاد می‌کند که اراده رهبر انقلاب مبتنی بر جلوگیری از وقوع جنگ است. اینکه به چه صورت قرار است از تنش و درگیری نظامی جلوگیری شود مشخص نیست اما نهایتا این مساله روشن است که ایشان مخالف وقوع درگیری نظامی هستند. از سوی دیگر ترامپ هم در عمل نشان داده که کنشگری اقتصادی است و می‌داند که جنگ برای امریکا بسیار هزینه‌بر است و با منطق اقتصادی همخوان نیست. بنابراین داده‌های برآمده از هر دو سوی این ماجرا برای افرادی که به دور از هیجانات، مسائل را تحلیل می‌کنند این واقعیت را نمایان می‌کند که احتمال وقوع جنگ بالا نیست.

شکوری راد تاکید کرد: شخصا معتقدم احتمال اینکه در ماه‌های آینده شاهد دیدار و گفت‌وگوی مستقیم میان ترامپ و رهبری باشیم از احتمال وقوع جنگ بیشتر است. یعنی احتمال یک چنین دیداری که در نگاه اول بعید به نظر می‌رسد از احتمال وقوع جنگ بیشتر است. اما در عین حال با توجه به اینکه جنگ یک رخداد خانمانسوز است، اندک احتمال وقوع آن هم نگران‌کننده است.

وی افزود: به هر حال ایران از نظر نظامی یک کشور مقتدر است. کشورهای همسایه هم به این اقتدار اذعان دارند. اراده محکمی هم در سطح رهبری مشاهده می‌شود. هم توان نظامی ایران بالاست و هم اراده محکمی در داخل وجود دارد. این روند باعث شده تا کشورهای منطقه از ایران حساب ببرند. از آنجا که توافق مناسب بین ایران و امریکا، می‌تواند نگرانی‌های آنان را کاهش دهد، این کشورها اکنون خواهان این توافق هستند. چرا که وضعیت موجود برای آنها هم فرساینده است. بنابراین توافق بین ایران و امریکا همه طرف‌ها را به جز اسراییل خوشحال می‌کند.

شکوری راد گفت: اگر ایران بتواند ابتکار عمل را برای رسیدن به یک توافق سازنده به دست بگیرد، می‌تواند جایگاه خود را در منطقه و جهان به‌شدت ارتقا دهد. همانطور که ترامپ هم بارها بر این تاکید کرده که خواهان آن نیست که ملت ایران تضعیف شود. این امر ناشی از نگاه استراتژیکی است که امریکا به موقعیت سوق‌الجیشی ایران دارد. همانطور که در عرصه سیاست داخلی رهبری مهار چند جانبه‌ای را بین جناح‌های مختلف اعمال می‌کنند در سطح بین‌الملل هم امریکا به عنوان یک قدرت جهانی، مهار چندجانبه‌ای را میان قدرت‌های منطقه‌ای اعمال می‌کند. در دورنمای مد نظر امریکا، ایران نمی‌تواند و اساسا نباید ضعیف باشد. ایران باید یک کشور قوی و دارای یک ملت قوی باشد تا بتواند در موقعیت استراتژیک خود اثرات مثبتی در نظم منطقه‌ای به جای بگذارد. امریکا پس از فراز و فرودهای فراوان متوجه شده که باید این موقعیت ایران را به رسمیت بشناسد. در صورتی که ایران در یک چنین جایگاهی قرار بگیرد و قدرت منطقه‌ای و ژئوپلیتیک خود را داشته باشد منطقه هم توازن لازم را پیدا می‌کند. تا زمانی که ایران این جایگاه را نداشته باشد، منطقه هم روی ثبات را نمی‌بیند.

درباره ی روزنامه اطلاعات اصفهان

سلام دوست مهربان ، ما آماده دریافت نظرات و راهنمایی های شما در مورد وب سایت روزنامه اطلاعات در اصفهان هستیم. روزنامه اطلاعات در خدمت مردم.

مطلب پیشنهادی

ایلان ماسک1

اخراج ایلان ماسک از معتبرترین انجمن علمی جهان

انجمن سلطنتی دانشمندان برتر بریتانیا که زمانی آلبرت انیشتین، آیزاک نیوتن، چارلز داروین و استیون …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *