واگذاری 2700 هکتار زمین برای ساخت نیروگاه خورشیدی در اصفهان

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای اصفهان اعلام کرد:

واگذاری 2700 هکتار زمین برای ساخت نیروگاه خورشیدی

در اصفهان

اصفهان – خبرنگار اطلاعات: مدیرعامل شرکت برق منطقه ای اصفهان با بیان این که هماهنگی بسیار خوبی در استان اصفهان برای واگذاری زمین به سرمایه‌گذاران به ‌منظور ساخت نیروگاه خورشیدی ایجاد شده است گفت:

از ابتدای سال گذشته تاکنون ۲۷۰۰ هکتار زمین برای ساخت نیروگاه خورشیدی در استان واگذار شده است؛ ولی اگر سرمایه‌گذار در زمان تعیین شده به ساخت نیروگاه اقدام نکند، زمین خلع‌ید و به سرمایه‌گذار دیگر واگذار می‌شود.

مهندس سعید محسنی در نشست خبری مدیران عامل صنعت برق اصفهان که به منظور بررسی برنامه‌های مدیریت بار و ناترازی‌های موجود، همچنین اهمیت مدیریت مصرف برق و فرهنگ‌سازی در  شرکت برق منطقه‌ای اصفهان برگزار شد، افزود:

با پیگیری‌های مجموعه صنعت برق استان، بخش زیای از اختیارات سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره ‌وری انرژی برق (ساتبا) برای تسریع و تسهیل صدور مجوز ساخت نیروگاه خورشیدی به استان اصفهان تفویض شده است و در این ‌رابطه دفتر مشاوره سرمایه‌گذاری انرژی خورشیدی نیز باهدف تسهیل فرایند اخذ مجوزها ،حمایت از سرمایه ‌گذاران و توسعه انرژی‌های پاک در شرکت برق منطقه‌ای اصفهان افتتاح شد.

وی با بیان این که صنایع بزرگ با برق مصرفی بالای ۷ مگاوات نظیر مجتمع فولاد مبارکه و کارخانه‌های تولید سیمان، طرف قرارداد برق منطقه‌ای اصفهان هستند گفت:

طبق ماده ۴ قانون مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق، صنایع انرژی بر مکلف‌اند تا پایان سال ۱۴۰۶، پنج درصد برق مصرفی خود را تولید کنند و در صورت عدم احداث نیروگاه، دراولویت برنامه های مدیریت مصرف بار قرار خواهند گرفت .

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای اصفهان با اشاره به این که مدیریت استان ساخت ۵۳۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی را تا سال ۱۴۰۷ در استان هدف‌گذاری کرده است، مهم‌ترین مانع این کار را تأمین منابع مالی برای واردات تجهیزات نیروگاه خورشیدی دانست و افزود:

برای تولید هر کیلووات انرژی خورشیدی حدود ۱۵۰ دلار اعتبار نیاز است که با احتساب ساخت ۵۳۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان، اعتبار زیادی باید تخصیص شود.

محسنی با بیان این که میزان برق مصرفی کشور در حال حاضر حدود ۵۹ هزار مگاوات است گفت:

علت خاموشی در کشور که از نیمه دوم فروردین‌ماه امسال شروع شده، ناشی از اُفت ۴۰ درصدی منابع آب سدهای کشور و کاهش ظرفیت نیروگاه‌های برق‌آبی، از مدار خارج‌شدن نیروگاه ۱۰۰۰ مگاواتی اتمی بوشهر به دلیل انجام سوخت‌گذاری، تعمیر بخشی از نیروگاه‌های حرارتی، افزایش دمای هوا و همچنین افزایش 9 هزار مگاوات تقاضای مصرف برق نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.

وی با اشاره به نام‌گذاری امسال به نام «سرمایه‌گذاری برای تولید»، افزود:

یکی از زیرساخت‌های تولید، تأمین برق بوده و صنعت برق کشور موظف به تأمین برق مورد نیاز بخش تولید است.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای اصفهان با بیان این که تا پایان برنامه هفتم توسعه کشور، ساخت ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی در کشور برنامه‌ریزی‌شده است گفت:

علاوه بر افزایش تولید، باید به بهینه‌سازی و کاهش مصرف برق نیز توجه شود؛ چون هزینه بهینه‌سازی و کاهش مصرف برق نسبت به ساخت نیروگاه جدید بسیار کمتر است.

محسنی افزود: با احداث نیروگاه‌های جدید و بهینه‌سازی، ناترازی انرژی برق در کشور در کمتر از یک دهه آینده بر طرف خواهد شد.

 انتشار در روزنامه اطلاعات مورخه 1404/02/16 صفحه 16

درباره ی روزنامه اطلاعات اصفهان

سلام دوست مهربان ، ما آماده دریافت نظرات و راهنمایی های شما در مورد وب سایت روزنامه اطلاعات در اصفهان هستیم. روزنامه اطلاعات در خدمت مردم.

مطلب پیشنهادی

کشتی

رقابت‌های بین المللی کشتی آزاد جام جهان پهلوان تختی

چهل و پنجمین دوره رقابت‌های بین المللی کشتی آزاد جام جهان پهلوان تختی به میزبانی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *